09.08.2015 20:13

Promes leidt Spartak Moskou naar de winst

Quincy Promes heeft Spartak Moskou zondag naar de derde overwinning van het seizoen geleid. De Nederlandse aanvaller schoot de Moskovieten in de uitwedstrijd tegen Krilja Sovetov Samara al snel op voorsprong. Vlak na rust verdubbelde hij de marge. De 0-2 bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Promes kogelde al na vijf minuten een vrije trap achter doelman Evgeni Konjoekov. Het was zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Zeven minuten na de pauze volgde zijn tweede van het nog prille voetbaljaar. Promes rondde een fraaie aanval succesvol af. Twee minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald. Vorig seizoen was de Oranje-international dertien keer trefzeker.

Dankzij de zege staat Spartak na vier wedstrijden vierde, met twee punten minder dan koploper Zenit St. Petersburg.