12.08.2015 14:17

Dopingverdachte: "Mentaal gezien heel zwaar"

Kevin van Essen (gebogen) heeft zojuist de gelijkmaker gescoord tijdens het competitieduel Telstar - RKC Waalwijk. (11-08-2015)
Kevin van Essen (gebogen) heeft zojuist de gelijkmaker gescoord tijdens het competitieduel Telstar - RKC Waalwijk. (11-08-2015)

Telstar-middenvelder Kevin van Essen heeft het de laatste tijd heel erg zwaar gehad. Maandagavond kon hij echter sportieve revanche nemen door vlak voor tijd de gelijkmaker te maken tegen RKC Waalwijk (1-1 gelijkspel, red.).

"Om eerlijk te zijn heb ik sinds het dopingvoorval nog geen moment rust gehad. Vooral mentaal gezien heb ik het heel zwaar", aldus Van Essen in gesprek met De Telegraaf. "Hoewel er zich in mijn leven momenteel van alles afspeelt, voelde ik mezelf meteen weer een sportman toen ik het veld betrad."

Van Essen heeft veel steun gehad van Telstar. "Zelf mag ik er helaas niets over zeggen, maar ik kan vertellen dat ik iedereen binnen de club ongelooflijk dankbaar ben. Het is hartverwarmend dat ze massaal achter me blijven staan. Dat doet echt wat met me", aldus Van Essen, die blij is dat hij Telstar aan een punt kon helpen. "Er was maar één manier waarop ik de club kon terugbetalen: met een belangrijk doelpunt. Als dat dan ook nog lukt, resulteert dat in ongekende blijheid. Dit was echt heel speciaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner