14.08.2015 10:32

Roorda dankbaar: "Is een goed initiatief"

Geert Arend Roorda krijgt d kans om zich bij FC Dordrecht te bewijzen. De speler heeft een jaar zonder club gezeten en hoopt bij Dordrecht vooral wedstrijden te spelen. (18-07-2015)
Geert Arend Roorda krijgt d kans om zich bij FC Dordrecht te bewijzen. De speler heeft een jaar zonder club gezeten en hoopt bij Dordrecht vooral wedstrijden te spelen. (18-07-2015)

Geert Arend Roorda voelt zich eindelijk weer voetballer. De middenvelder kende diverse blessures in zijn carrière, maar hoopt nu vooral veel wedstrijden te spelen bij FC Dordrecht.

Tegen FC Eindhoven staat Roorda na lange tijd weer op het veld om een competitiewedstrijd te spelen. Dat is dan zijn voornaamste doel voor het komende seizoen. "Trainen met het doel wedstrijden te spelen, deel uitmaken van een ploeg, neerzetten, coachen; ik heb het gemist", aldus de Dordrecht-middenvelder tegen Voetbal International.

Het afgelopen seizoen zat Roorda zonder club, maar speelde hij wel enkele wedstrijden om fit te blijven. "Arjan Ebbinge van de VVCS belde, misschien kon het wat zijn voor mij. Ik heb er even over nagedacht, want dat team heeft als bijnaam Werklozenelftal."

Roorda koos toch voor het team VVCS en achteraf is dat een goede keuze geweest. "Team VVCS voelde juist als een enorme kans minuten te maken en me te laten zien. Daarbij vind ik het een goed initiatief, want je moet eens zien hoeveel spelers op die manier aan een club zijn gekomen. We speelden interlands tegen Zwitserland en België en duels met clubs als SC Telstar en Helmond Sport. Ik heb me opgesteld zoals ik ben, coachend, sturend, daar liggen mijn kwaliteiten. Al die blessures die ik heb gehad hebben die kwaliteiten niet aangetast."

De middenvelder begon zijn carrière veelbelovend. Bij sc Heerenveen maakte hij indruk en de weg naar de Nederlandse top leek de volgende stap te zijn. Echter werd hij getroffen door diverse blessures en ziektes. Roorda werd bijvoorbeeld in 2008 getroffen door de ziekte van Pfeiffer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner