17.08.2015 15:16

Nieuwendaal werkt aan toekomst bij RKC

Steef Nieuwendaal (l.) vecht een duel uit met Yaël Eisden (r.) tijdens het competitieduel RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam. (14-08-2015)
Steef Nieuwendaal (l.) vecht een duel uit met Yaël Eisden (r.) tijdens het competitieduel RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam. (14-08-2015)

Steef Nieuwendaal is niet alleen profvoetballer bij RKC Waalwijk, maar werkt ook parttime als accountmanager bij De Mandemakers Groep. De 29-jarige middenvelder keerde afgelopen zomer na vier jaar terug in Brabant.

"Ik vond het na vier jaar Rotterdam tijd om weer terug te gaan naar Brabant", vertelt Nieuwendaal op de clubsite van RKC Waalwijk. De middenvelder begon zijn carrière bij Willem II en speelde ook voor MVV Maastricht en FC Den Bosch. "Ik heb destijds aan mijn zaakwaarnemer gevraagd om op zoek te gaan naar een club die me niet alleen op sportief vlak een uitdaging kon bieden, maar ook buiten het voetbal."

Nieuwendaal vond in RKC Waalwijk een club die hem de kans gaf om zich op meerdere vlakken te ontwikkelen. "Mijn ouders hebben allebei in het onderwijs gewerkt en zij hebben mij altijd voorgehouden dat er meer is dan alleen voetbal. Inmiddels ben ik op een leeftijd gekomen waarop ik weet dat ik me toch niet meer financieel onafhankelijk ga voetballen en dan is het tijd om je verder te oriënteren. Ik ben enorm blij dat ik bij RKC de kans krijg om ook iets buiten het voetbal te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner