17.08.2015 17:28

Trainer Everse stapt op bij FC Dordrecht

Trainer Jan Everse heeft zijn functie neergelegd bij FC Dordrecht. De 61-jarige Rotterdammer wil niet langer samenwerken met technisch directeur Marco Boogers, die vrijdag na de nederlaag van de 'Schapenkoppen' tegen FC Emmen (1-0) boos de kleedkamer binnenstormde. Boogers, zeer bepalend bij FC Dordrecht, sprak de spelers boos toe.

"Dat vind ik ontoelaatbaar, ik ben er daarom tegenin gegaan", zei Everse maandag tegen Voetbal International. "Ik vond dat ik mijn spelers moest beschermen. De trainer spreekt zijn spelers boos toe, niet de 'td'. Je moet een spelersgroep vertrouwen geven en niet verrot schelden." Boogers was niet bereikbaar voor commentaar. De directeur liet het bij een algemene verklaring. "We betreuren, maar respecteren de beslissing van Everse en gaan op zoek naar een nieuwe trainer."

Everse, tweevoudig international van Oranje, werd in maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Ernie Brandts. Toen de oud-speler van Ajax en Feyenoord instapte, stond FC Dordrecht stijf onderaan in de eredivisie. Everse slaagde er niet in degradatie naar de Jupiler League te voorkomen. 'Dordt' begon het seizoen op het tweede niveau ruim een week geleden met winst op FC Eindhoven (3-1), maar vrijdag ging de ploeg onderuit in Emmen. Na afloop kwam het tot een verbale botsing tussen Everse en Boogers, van wie bekend is dat hij zich nadrukkelijk bemoeit met het eerste elftal. Boogers eist dat Dordrecht altijd aanvallend en attractief voetbal speelt en zou zelfs directe invloed hebben op de opstelling.

"Ik heb wel eens gezegd: trek zelf een trainingspak aan", aldus Everse. "Ik heb geen zin om met modder te gooien, maar hier ga ik niet langer in mee."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner