24.08.2015 21:58

Zevenklapper voor NAC tegen FC Dordrecht

Kevin Brands viert de 2-0. Zijn teamgenoten kijken op een afstand toe. (24-08-2015)

NAC Breda heeft maandagavond in eigen huis de tweede overwinning in vier dagen tijd geboekt. In het Rat Verlegh stadion kreeg FC Dordrecht een flink pak slaag: 7-0.

De openingsfase in Breda was wat rommelig, omdat beide team moeite hadden om de bal vast te houden. Het waren de Dordtenaren die de eerste kansen kregen. Al na een paar minuten had Jeroen Lumu een fraaie actie in huis, waarmee hij vier Bredanaren passeerde. Zijn schot belandde uiteindelijk op de vuisten van Jelle ten Rouwelaar. Even later deed ook Jafar Arias een doelpoging, maar Michael Dingsdag wist zijn schot onschadelijk te maken.

Nadat FC Dordrecht een paar kansjes had gekregen, nam de thuisploeg het initiatief over en dat had al snel resultaat. Joey Suk gaf de bal op Mats Seuntjens, die Kevin Brands mee zag komen en de bal netjes aflegde. Robbert te Loeke was inmiddels uit zijn doel gekomen, waardoor Kevin Brands simpel binnen kon tikken: 1-0. Nog geen tien minuten later maakte Brands zijn tweede van de avond. Sjoerd Ars schakelde op snelheid de verdediging uit en verplaatste de bal naar de rechterkant van het veld. Seuntjens was alert en zorgde er met zijn overstapje voor dat de bal bij Brands terecht kwam. De nummer tien rondde het vervolgens prima af.

Voor rust gebeurde er niet veel meer, maar na rust besliste de thuisploeg de wedstrijd meteen. Na een actie van Verbeek werd eerst nog geappelleerd voor hands, maar discussie daarover was niet meer nodig. Seuntjens had de bal namelijk al in het doel gewerkt. Het was duidelijk dat het niet bij drie Bredase doelpunten zou blijven, maar het duurde lang voordat de vierde viel.

Pas nadat Josimar Lima na tachtig minuten met rood van het veld werd gestuurd was NAC Breda echt los. In tien minuten tijd werd er maar liefst vier keer gescoord. Eerst was het Ars die Verbeek wegstuurde om de 4-0 te maken. Even later kwam ook Elson Hooi, die koud in het veld stond, op het scorebord te staan. Nadat Luis Pedro nog op Te Loeke stuitte, was de rebound voor Hooi. Ook een andere invaller, Uroš Matić kwam tot scoren. Ook hij profiteerde scoorde uit een rebound. In de slotminuut deed Seuntjens er nog een schepje bovenop, door uit een vrije trap de 7-0 eindstand op het bord te schieten.

NAC Breda komt dankzij deze overwinning weer terug in het linkerrijtje, FC Dordrecht zakt af naar de zestiende plaats op de ranglijst.

Door: Jessica Westdijk