25.08.2015 10:15

Sprookje winnend Achilles'29 duurt voort

Hielke Penterman (l.) kan juichen nadat hij vlak voor tijd Achilles'29 op een 1-0 voorsprong heeft geschoten tijdens het competitieduel met FC Oss. (24-08-2015)

Achilles'29 blijft goed presteren in de Jupiler League. De club uit Groesbeek staat na vier competitieduels met tien punten op de tweede plaats. Maandagavond werd FC Oss met 1-0 verslagen.

Middenvelder Hielke Penterman, die afgelopen zomer overkwam van topklasser HHC Hardenberg, scoorde vlak voor tijd de winnende. "De ontlading was ontzettend groot", aldus Penterman tegenover Omroep Gelderland. "Het leek een 0-0 wedstrijd te worden. De tweede helft merkte je dat wij wat sterker werden en dat werd beloond met een doelpunt. Extra leuk voor mezelf dat ik hem maak. Ik weet dat ik een neusje voor de goal heb en op het moment dat ik die kans krijg, dan sta ik er ook."

Penterman geniet in Groesbeek, maar wil geen genoegen nemen met zijn huidige rol als invaller. "Dit is een droomstart", vervolgt de 29-jarige middenvelder. "Dit had niemand na de voorbereiding verwacht. Ik wil natuurlijk in de basis starten, maar moet het doen met de minuten die ik krijg. Ik ben hier niet naartoe gekomen om op de bank te zitten."