29.08.2015 11:59

'Vijfjarig contract ligt klaar voor Corona'

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat Jesús Corona vertrekt bij FC Twente. De transfermarkt in Nederland sluit over enkele dagen en vlak voor de deadline lijkt FC Porto toe te slaan. De Portugezen hebben de Mexicaan een vijfjarig contract aangeboden.

Dit melden diverse media in het Zuid-Europese land. Aan het begin van de transferperiode zat FC Twente nog in een situatie waarin spelers verkocht moesten worden, maar met het eerdere vertrek van spelers als Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) en Andreas Bjelland (Brentford FC) is de financiële noodzaak niet meer aanwezig. FC Porto is echter dusdanig gecharmeerd van Corona, dat het een mega-bod heeft geplaatst op de aanvaller.

Volgens eerdere berichtgevingen is er namelijk een deal beklonken met een transfersom van ongeveer vijftien miljoen euro. Corona werd in 2013 overgenomen van het Mexicaanse CF Monterrey en speelde inmiddels ruim vijftig wedstrijden in Nederland. Het contract van de flankspeler loopt nog door tot medio 2018. De transfermarkt in Nederland sluit maandag om 00.00.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner