30.08.2015 17:09

Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles winnen

Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles hebben zondag weer een overwinning mogen bijschrijven in de Jupiler League. Sparta maakte een doelpuntenfestijn van de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (5-2), Go Ahead bracht de amateurs van Achilles '29 de eerste nederlaag van dit seizoen toe: 3-2. FC Volendam gaat daardoor alleen aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden, Achilles '29 staat tweede op drie punten.

Sparta stond na zes minuten al met 2-0 voor, dankzij Pieter Langedijk en Finn Stokkers. Thomas Verhaar maakte daarna nog twee doelpunten, Loris Brogno maakte de vijfde voor Sparta dat met acht punten op de vijfde plaats staat.

Go Ahead Eagles nam tegen Achilles '29 een voorsprong van 3-0 door Leon de Kogel (twee keer) en Xandro Schenk, maar liet de bezoekers uit Groesbeek in de slotfase nog terugkomen tot 3-2. Hielke Penterman maakte beide doelpunten van Achilles. Voorafgaand aan de wedstrijd klonk een minuut applaus in de Adelaarshorst als eerbetoon aan de overleden Cees van Kooten.