01.09.2015 22:14

Overgang van Jesús Corona verliep stroperig

Jesús Corona en Renato Tapia vieren de treffer van Corona tegen Heracles Almelo (23-01-2015).
Jesús Corona en Renato Tapia vieren de treffer van Corona tegen Heracles Almelo (23-01-2015).

FC Twente verkocht op de laatste transferdag Jesús Corona aan FC Porto voor een bedrag rond de twaalf miljoen euro. De overgang leek al vroeg in kannen en kruiken, maar de details van de overgang kwamen pas een paar minuten voor de deadline tot stand.

"dat sleepte eigenlijk al drie dagen voort. Gisteren was dan de finaledag en toen heeft het nog uiteindelijk, voordat écht alle formaliteiten vervuld waren, tot tien voor twaalf 's nachts geduurd", vertelt technisch manager Ted van Leeuwen, die ook over de transfers gaat, aan RTV Oost.

"Omdat het allemaal zo stroperig ging, begon je af en toe wel te twijfelen aan een goede afloop, maar het zat er natuurlijk wel aan te komen", geeft de beleidsbepaler toe. De transfer kwam moeilijk tot stand, omdat er veel partijen betrokken waren bij de deal tussen FC Twente en FC Porto. Naast de clubs zelf, had ook een groep van Mexicaanse investeerders een belang bij de transfer.

"Dit was wel echt extreem. Los van het aantal partijen dat er bij betrokken is, ging het ook wel extreem moeilijk. Het is cruciaal voor de club FC Twente dat er geld binnengehaald wordt, dus in die zin was deze transfer nodig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner