11.09.2015 22:06

Drie goals Steltenpool vloeren Jong PSV

Doelpuntenmaker Bert Steltenpool (r.) wordt geknuffeld door Jack Tuyp (nr. 10) na de 1-0 van FC Volendam tegen Jong PSV. (11-09-2015)

Koploper FC Volendam heeft de thuiswedstrijd tegen Jong PSV simpel gewonnen. In een zeer matige wedstrijd was aanvaller Bert Steltenpool de gevierde man. Met drie doelpunten bezorgde hij de Eindhovenaren een ware kater deze vrijdagavond.

De openingsfase was zeer matig in het Kras Stadion. De ploegen speelden in een te laag tempo om echt grote kansen te creëren. De Volendamse topscorer Jack Tuyp was dichtbij de openingsgoal, maar oog-in-oog met doelman Jesse Bertrams faalde de aanvaller. Daar kon Jong PSV weinig tegenover stellen, een afstandsschot van Olivier Rommens ging over de goal van doelman Hobie Verhulst.

Maar in de laatste twintig minuten van de eerste helft wervelde FC Volendam wel. Eric Schouten speelde de bal vanuit het middenveld in op aanvaller Steltenpool. Die draaide uiterst slim weg bij bewaker Suently Alberto, waarna hij met rechts uithaalde voor de 1-0. Bertrams was ditmaal kansloos. Tien minuten later kopte Steltenpool ook de tweede treffer van de avond binnen.

Na de theepauze bracht Jong PSV-trainer Pascal Jansen nieuwe aanvallende impulsen via Sander Heesakkers en Boris Cmjilanic, maar ook zij konden het duel niet kantelen. Wel was Clint Leemans met een vrije trap dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet belandde op de lat. Luttele seconden later lag de bal wel aan de andere kant in de goal achter Bertrams. Een goede actie van Soufiane Laghmouchi zorgde er voor dat aanvoerder Kees Kwakman opnieuw Steltenpool kon bedienen. Met een bekeken stift verschalkte hij opnieuw de Eindhovense goalie: 3-0.

Daarna viel er weinig meer te beleven in het Kras Stadion. Er waren nog weliswaar wat kleine mogelijkheden voor Tuyp,  Laghmouchi en ook nog Steltenpool, maar het vizier stond niet meer op scherp bij de Volendamse aanval.

Door de zege op Jong PSV blijft FC Volendam ongeslagen en is het opnieuw een stap dichterbij de winst van de eerste periodetitel. Jong PSV is door de nederlaag iets teruggevallen op de ranglijst, alleen speelden de talenten wel een duel minder dan de andere ploegen in de eerste divisie.

Door: Michael de Vogel