23.09.2015 14:25

Thomas valt geblesseerd weg voor bekerkraker

PEC Zwolle kan in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord geen beroep doen op Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander viel tijdens de afsluitende training voor de kraker in de tweede ronde van de KNVB beker geblesseerd uit.

Thomas was vorig seizoen een vaste waarde voor PEC Zwolle, maar begon aan het einde van het seizoen te kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid. In het nieuwe seizoen is de aanvaller niet meer zeker van zijn basisplaats. Thomas presteerde in de voorgaande seizoenen meer dan goed met PEC Zwolle in de beker. De Oceaniër speelde de afgelopen twee seizoenen twee finales met PEC Zwolle, waarvan hij er één won. Tegen Ajax was Thomas zelfs twee keer trefzeker

Feyenoord - PEC Zwolle is de laatste wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker. Ook dit seizoen plaatst de bekerwinnaar zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League, waardoor het bekertoernooi de ideale manier is om Europees voetbal te behalen. In de tweede ronde sneuvelde nu al één club uit de Eredivisie. ADO Den Haag ging onderuit tegen SC Genemuiden. Ook FC Volendam overleefde niet in de beker. De koploper van de Jupiler League verloor uit bij FC Lienden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner