21.09.2015 20:29

Europees voetbal op het spel in de KNVB beker

Vol trots houdt Eric Botteghin (m.) de KNVB beker boven zijn hoofd. FC Groningen wint het bekertoernooi door met 2-0 te winnen van PEC Zwolle. (03-05-2015)
Vol trots houdt Eric Botteghin (m.) de KNVB beker boven zijn hoofd. FC Groningen wint het bekertoernooi door met 2-0 te winnen van PEC Zwolle. (03-05-2015)

Het bekertoernooi gaat dinsdag van start voor de profclubs van Nederland. Na de eerste ronde, waarin de beste amateurteams het tegen elkaar opnamen, is het nu tijd voor deel twee van de KNVB beker. Wederom staat er veel op het spel in het bekertoernooi.

Voor de tweede keer op rij mag de bekerwinnaar zich namelijk rechtstreeks melden in Europa. FC Groningen won vorig seizoen de KNVB beker ten koste van PEC Zwolle en voetbalt daarom nu in de groepsfase van de Europa League. Ook dit seizoen zal de prijs van het winnen van de Nederlandse beker een ticket voor de groepsfase zijn.

Er zijn twee uitkomsten waarbij de bekerwinnaar zich niet direct in de groepsfase van de Europa League mag melden. Mocht de landskampioen ook de KNVB beker winnen, start de nummer één van Nederland in de groepsfase van de Champions League. Ditzelfde geldt voor de situatie waarin de bekerwinnaar als nummer twee eindigt in de Eredivisie.

In dat geval mag de ploeg zich melden in de play-offs voor de Champions League, om zodoende een plek in het kampioenenbal bij elkaar te voetballen. Lukt dit niet, zakt de bekerwinnaar alsnog af naar de Europa League, waarbij het instroomt in de play-offs van die Europese competitie.

In de tweede ronde staan er al een aantal grote namen tegenover elkaar. Zo treffen FC Groningen en FC Twente elkaar, maar nemen Feyenoord en PEC Zwolle het ook tegen elkaar op. Ajax ontvangt De Graafschap in eigen huis, terwijl landskampioen PSV het opneemt tegen SC Cambuur. Voor een volledig overzicht van de wedstrijden in de eerste en tweede ronde kun je hier terecht. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner