25.09.2015 21:53

Steltenpool bezorgt Volendam periodetitel

In de eerste helft weet Bert Steltenpool drie keer te scoren en daardoor staat FC Volendam met 3-0 voor bij de rust. (25-09-2015)

FC Volendam heeft vrijdagavond door een 3-1 zege op Almere City beslag gelegd op de eerste periodetitel. In het KRAS Stadion was de koploper het eerste uur heer en meester. Dankzij een hattrick van van spits Bert Steltenpool werd dat nog voor rust ook in de score uitgedrukt: 3-0. In het tweede bedrijf redde Enzio Boldewijn de eer voor Almere City.

FC Volendam kwam sterk uit de startblokken door een schot van Rafik el Hamdi, maar doelman Agil Etemadi redde bekwaam. Daarna bleef de thuisploeg de betere ploeg en was het driemaal spits Bert Steltenpool die de ploeg op 3-0 zette. Tweemaal gaf Jermano Lo Fo Sang de beslissende voorzet en eenmaal was het Rafik el Hamdi. Voor de aanvaller was het zijn tweede hattrick in twee achtereenvolgende thuisduels. Tussendoor scoorde Almere City ook twee keer, maar die goals werden beide keren terecht afgekeurd. Eenmaal vanwege onsportief spel en eenmaal vanwege buitenspel.

Vlak voor rust was er nog een prachtige variant als vrije trap voor FC Volendam. Kees Kwakman wipte de bal op en Soufiane Laghmouchi volleerde de bal direct op doel, alleen leverde dit geen vierde goal op voor de thuisploeg.

Vieren
FC Volendam speelde na de rust ook beter het eerste kwartier en kreeg direct kansen. Maar Almere City goalie Agil Etemadi bleek een sta-in-de-weg. Daarna liet de thuisploeg de teugels vieren en kregen de bezoekers wat mogelijkheden. Sven Braken en Pelle van Amersfoort waren dichtbij een goal, maar alleen Enzio Boldewij scoorde een kwartier voor tijd.

Door de zege kon FC Volendam een feestje vieren als winnaar van de eerste periodetitel. Dat geeft de equipe van trainer Robert Molenaar de zekerheid dat er aan het eind van het seizoen gespeeld kan worden voor promotie naar de eredivisie via de play-offs. Voor Almere City waren de druiven zuur: weer een nederlaag en twee afgekeurde goals. Zodoende blijft de ploeg van trainer Maarten Stekelenburg op twee punten steken.

Door: Michael de Vogel