26.09.2015 19:08

Basisplaats voor Younes bij Eredivisie-debuut

Frank de Boer heeft vanavond tegen FC Groningen een basisplaats ingeruimd voor Amin Younes. Het worden voor de Duitser zijn eerste minuten in de Eredivisie, eerder speelde hij al wel voor Ajax in de Europa League en de KNVB beker.

Omdat Younes in de basis start, moet Viktor Fischer genoegen nemen met een plaats op de bank. Verder is de opstelling van Ajax hetzelfde als afgelopen weekend tegen Excelsior. Dat betekent dat Jasper Cillessen, Joël Veltman, Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks en Davy Klaassen er allemaal weer bij zijn. Zij kregen in het bekerduel met de Graafschap rust.

Bij FC Groningen zijn er drie wijzigingen ten opzichte van vorige week tegen AZ. Etiënne Reijnen wist in het bekerduel tegen FC Twente te overtuigen en mag blijven staan. Daardoor zit Abel Tamata op de bank. Ook Hans Hateboer zit vanavond op de bank, Lorenzo Burnet start. Tot slot is Michael de Leeuw er vanavond niet bij. De routinier zit niet bij de wedstrijdselectie en krijgt dit weekend rust, hij wordt vervangen door Jesper Drost.

De wedstrijd is vanaf 19.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner