27.09.2015 16:53

NAC Breda wint voor het eerst buitenshuis

NAC Breda heeft zondag de eerste uitzege van het seizoen behaald in de Jupiler League. Door twee doelpunten van Sjoerd Ars trokken de Bredanaars in Sittard aan het langste eind tegen Fortuna: 2-1. Voor de thuisclub scoorde aanvoerder Roel Janssen uit een penalty. Door de derde overwinning van het seizoen stijgt het gedegradeerde NAC naar de zesde plaats.

Jerry van Ewijk bezorgde Go Ahead Eagles zondag de overwinning in Waalwijk. De aanvaller scoorde twee keer tegen RKC Waalwijk: 0-2.

Spektakel was er in Venlo waar VVV won van Helmond Sport (4-1). De bezoekers stonden lang op voorsprong door een doelpunt van Carlo de Reuver. Na rust herstelde de thuisclub zich binnen een paar minuten. Leandro Resida maakte gelijk en Vito de Crooy bracht VVV op voorsprong. Nadat Steven Edwards van Helmond Sport met rood van het veld was gestuurd, benutte Ralf Seuntjes een strafschop. En met zijn tweede treffer van de middag bepaalde Seuntjes de eindstand op 4-1.

FC Eindhoven en FC Den Bosch hielden elkaar in Eindhoven in evenwicht (0-0).