01.10.2015 11:47

Ould-Chikh breekt nog niet door bij SL Benfica

Bilal Ould-Chikh heeft het vooralsnog erg moeilijk in Portugal. Het jonge talent vertrok afgelopen zomer bij FC Twente, tekende een vijfjarig contract bij SL Benfica, maar kwam in de afgelopen maanden tot slechts dertig officiële speelminuten, in het tweede elftal.

In de Tubantia spreekt FC Twente-clubwatcher Leon ten Voorde van een pijnlijke situatie. "Waar zijn voormalige ploeggenoot Jesús Corona bij FC Porto na zijn transfer van FC Twente naar Portugal al snel in de basis opdook, heeft Bilal dit seizoen nog geen enkele keer deel uitgemaakt van de wedstrijdselectie van Benfica", zo schrijft hij in de regionale krant.

"Het voetballeven van Bilal ziet er na zijn aankomst bij Benfica eigenlijk heel overzichtelijk uit: het is trainen, trainen en nog eens trainen. Pas afgelopen weekend maakte de achttienjarige zijn eerste officiële minuten voor de club, maar dat was in het tweede elftal toen hij na 62 minuten in het veld kwam in de wedstrijd tegen Gil Vincente", kijkt Ten Voorde terug op de afgelopen maanden van Ould-Chikh.

"Dat Bilal na bijna drie maanden Benfica niet verder is gekomen dan 28 minuten in het tweede elftal, is een hard gelag, maar tegelijkertijd zal het ook niet veel mensen verbazen dat Bilal nog niet serieus is 'aangekomen' in de wereld van Benfica. Bilal is talentvol, dat zeker, maar hij was het afgelopen seizoen niet eens basisspeler van de nummer tien van Nederland."

Ould-Chikh brak vorig seizoen door bij FC Twente, nadat hij zich al liet zien bij de beloften in de Jupiler League. Hij kwam vorig seizoen uiteindelijk tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie en kreeg daarom contractverlenging voorgeschoteld, maar de Nederlander met Marokkaanse roots besloot niet in te gaan op de aanbieding van FC Twente. De Tukkers besloten daarom de talentvolle buitenspeler te verkopen, om zodoende nog iets te verdienen aan de speler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner