07.10.2015 19:05

Go Ahead Eagles legt talent voor jaren vast

Het is een jongensdroom: scoren bij je debuut. Orhan Džepar (r.) doet het. Hij maakt namens Go Ahead Eagles de 4-0 tegen Telstar. (16-08-2015)
Het is een jongensdroom: scoren bij je debuut. Orhan Džepar (r.) doet het. Hij maakt namens Go Ahead Eagles de 4-0 tegen Telstar. (16-08-2015)

Orhan Džepar speelt ook de komende jaren in het rood-gele shirt van Go Ahead Eagles. De club uit Deventer maakt woensdag bekend dat het contract van de talentvolle middenvelder is opengebroken en verlengd tot medio 2019.

"Hier spreekt zoveel vertrouwen uit. Een geweldig gevoel", zegt Džepar. op de clubwebsite van Go Ahead. Vorig seizoen was de Zutphenaar nog aanvoerder bij de A1. "Ja, het is heel snel gegaan allemaal. Sterker nog: een half jaar daarvoor speelde ik nog bij FC Zutphen. Ik speelde daar met vrienden van de middelbare school, die overigens nog steeds mijn beste vrienden zijn."

In de voorbereiding op het huidige seizoen mocht de middenvelder proeven aan het echte werk. "Ik werd echt profvoetballer, ja. In het jaar in de A1 heb ik daar veel voor gelaten. Je ziet je vrienden minder, let op je voeding, traint kei- en keihard. Dat ik in de selectie van het eerste mocht aansluiten was al een mooie beloning daarvoor. En nu dit contract. Ik ben er echt heel blij mee. Uit de looptijd spreekt veel vertrouwen. Nu kan ik echt full-time gaan doen waar ik blijkbaar goed in ben, haha! Hoe mijn familie reageerde? Ja, trots! Ze leven zo met mij mee."

Bestuurslid Adrie Steenbergen ziet de contractverlenging als een beloning voor de jonge Džepar. "Eerst heeft hij in de A1 bevestigd dat hij een goede speler is; nu doet hij dat bij het eerste. Ook voor de club is het mooi dat we een talent als Orhan langer hebben vastgelegd. Wat dat betreft sluit deze contractverlenging naadloos aan bij de visie van de club: jonge jongens klaarstomen voor het profbestaan. Orhan is het bewijs dat de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles voor talenten de juiste keuze is."

Džepar maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles. Op 16 augustus kwam hij als invaller in het veld tegen Telstar (5-0). Hij was bij zijn debuut direct trefzeker. Ook bij zijn volgende wedstrijd, uit tegen FC Den Bosch, maakte de middenvelder een doelpunt. Een basisplaats kreeg hij nog niet van trainer Dennis Demmers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner