07.10.2015 20:20

Spelers klaagden over tactiek van Maaskant

In een uiterste poging om iets te doen aan de 1-2 achterstand, laat trainer Robert Maaskant zijn team tegen FC Emmen één op één spelen achterin. (18-09-2015)
In een uiterste poging om iets te doen aan de 1-2 achterstand, laat trainer Robert Maaskant zijn team tegen FC Emmen één op één spelen achterin. (18-09-2015)

Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarisen van NAC Breda, heeft een boekje opengedaan over het ontslag van Robert Maaskant. De trainer werd dinsdagavond de laan uitgestuurd.

Volgens Gielen was een gesprek met de spelersgroep de spreekwoordelijke druppel die de emmer liet overlopen. "Er werd onder meer geklaagd over zijn technische en tactische handelen en over het gebrek aan discipline. En daarnaast vielen de resultaten natuurlijk ook vies tegen", zegt hij tegen Omroep Brabant. NAC Breda won dit seizoen slechts drie van de negen wedstrijden.

NAC Breda gaf Maaskant slechts een paar maanden geleden de dubbelfunctie van trainer en technisch directeur. "Tja, met de kennis van nu is dat wat vreemd. Maar na de degradatie kwamen we al snel in een soort van stemming van euforie, heel raar. Eerst waren we natuurlijk verdrietig, maar daarna herpakten we ons snel. Toen hadden we geen signalen dat het mis zou gaan met Maaskant. Maar nu was er een spelersgroep die zeer uitgesproken was."

Gielen noemt het ontslaan van Maaskant niet iets waar NAC Breda trots op is. "Of er nog voor meer andere mensen consequenties moeten komen? Hoe bedoel je dat?", vraagt Joost Gielen zich af. "De directie of RvC? Dat vind ik van die flauwekulvragen. Daar zijn wij helemaal niet mee bezig. Wij zitten in een proces om het juiste te doen voor de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner