10.10.2015 15:09

'Fortuna Sittard en NAC denken aan De Koning'

In een zoektocht naar een nieuwe trainer zijn twee clubs uitgekomen bij de clubloze Hans de Koning. De 55-jarige trainer zit sinds afgelopen zomer zonder club nadat hij zijn contract bij FC Volendam niet verlengde.

Naar eigen zeggen heeft De Koning begrepen dat beide clubs uit de Jupiler League interesse hebben in hem. Bij NAC Breda werd onlangs Robert Maaskant ontslagen, terwijl bij Fortuna Sittard Peter van Vossen de deur werd gewezen. In gesprek met Voetbal International vertelt De Koning over de vermeende interesse van de clubs.

"Van mijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat ik bij NAC op de lijst sta. Via-via ben ik wel al benaderd door Fortuna, met de vraag of ik interesse had in de functie. Ik heb gezegd dat ik best een kop koffie wil komen drinken, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. Ze zullen in Sittard nog wel aan het nadenken zijn. Ik hoor het wel."

De Koning begon zijn trainerscarrière bij Jong FC Twente, maar stond voor het eerst als eindverantwoordelijke voor een groep bij een profclub in 2001, uitgerekend bij Fortuna Sittard. "Dat waren moeilijke, hectische tijden. De club zat toen tegen een faillissement aan, mensen moesten vier, vijf maanden wachten op hun salaris. Nu hebben ze het sportief weer moeilijk", beseft De Koning, die voelt dat het na vier maanden zonder club toch weer begint te kriebelen.

"Ik zit nou drie maanden thuis. Het is best eens lekker om helemaal afgeschakeld te zijn. Ik verveel me niet, maar ik mis wel die gezonde, lekkere wedstrijdspanning. Het begint weer te kriebelen. Maar voorlopig speelt alles alleen nog op de achtergrond en wacht ik rustig af wat er gebeurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner