16.10.2015 20:15

De Jong stelt SC Cambuur een puntendoel op

Het is niet aan het gezicht van Henk de Jong af te lezen of hij blij is met het 3-3 gelijkspel van SC Cambuur tegen FC Utrecht. (26-09-2015)
Het is niet aan het gezicht van Henk de Jong af te lezen of hij blij is met het 3-3 gelijkspel van SC Cambuur tegen FC Utrecht. (26-09-2015)

SC Cambuur begon het seizoen slecht met slechts één punt uit de eerste vijf wedstrijden, maar het gaat de laatste weken wat beter met de Leeuwarders. Tegen FC Twente (0-0), FC Utrecht (3-3) en Roda JC (1-1) werd gelijkgespeeld en dat smaakt bij trainer Henk de Jong naar meer.

De coach van de Leeuwarders weet dat SC Cambuur nog negen wedstrijden te spelen heeft tot de winterstop en stelt zijn ploeg een puntendoel op. "Dan willen we minimaal op 17 uit 17 staan. Dat zou gezien onze start gewoon hartstikke goed zijn."

De Jong moest zijn team in de beginfase van de competitie (noodgedwongen) vaak wijzigen, maar is dat de komende tijd niet meer van plan. Doelman Leonard Nienhuis keert zaterdag tegen AZ wel weer terug in de basis. Dat zal ten koste gaan van Harm Zeinstra.

"We willen toe naar steeds meer vastigheden, dat is belangrijk om voetballend nog meer stappen te maken. Wel is het natuurlijk zo dat we voor de elf kiezen waarmee wij denken de meeste kans te hebben. Een opstelling geef ik nooit, maar het is zeker niet uitgesloten dat we één of twee wijzigingen gaan doorvoeren", besluit de trainer van SC Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner