19.10.2015 21:55

Jong Ajax pakt alsnog punt na 0-2 achterstand

Jong Ajax-speler Django Warmerdam (l.) gaat in duel met Almere City-speler Enzio Boldewijn (r.) om de bal te veroveren. (19-10-2015)
Jong Ajax-speler Django Warmerdam (l.) gaat in duel met Almere City-speler Enzio Boldewijn (r.) om de bal te veroveren. (19-10-2015)

Jong Ajax en Almere City hebben maandagavond op de Toekomst met 2-2 gelijkgespeeld. Na een snelle 0-2 voorsprong leek het een eenvoudige avond te worden voor Almere City, maar Jong Ajax kwam in de tweede helft terug.

Ondanks dat Jong Ajax de beschikking had over Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Amin Younes, had de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam in de eerste helft weinig in te brengen. De eerste kans was weliswaar voor de Amsterdammers, maar een voorzet van Younes was niet aan Sam Hendriks besteed. De spits schoot naast het doel van Agil Etemadi. Daarna volgden drie kansen op rij voor Almere City en de derde keer was het raak. Pablo Rosario, die in de jeugd voor Ajax uitkwam, worstelde zich los van Viergever en wist terwijl hij op de grond viel de bal achter Indy Groothuizen te werken.

Even later werd de voorsprong van Almere City verdubbeld, toen een corner via het been van Ajax-verdediger Warmerdam binnen viel. Met name Younes deed flink zijn best om de schade te herstellen, maar hij stond daarin alleen. Verschillende schoten van zijn kant verdwenen naast het doel of in de handen van Etemadi. Op slag van rust was Owusu het dichtst bij een treffer voor Jong Ajax. Een vrije trap van de verdediger eindigde op de lat.

In de tweede helft rechtte Jong Ajax de rug en waren het toch nog de ervaren spelers die de hoofdrol opeisten. Ruim tien minuten na het begin van de tweede helft had Younes opnieuw een goede actie in huis, waarna Van der Hoorn de bal binnen kopte. Het was voor Younes meteen zijn laatste actie, hij werd daarna vervangen door Robert Muric. Tien minuten later kwam Jong Ajax al op gelijke hoogte, toen Sinkgraven werd neergehaald in het strafschopgebied. Vanaf de stip maakte Sam Hendriks er 2-2 van.

Na de 2-2 hadden beide teams voldoende mogelijkheden om de drie punten over de streep te trekken. Zo waren Murić, Elton Acolatse en Warmerdam gevaarlijk voor Jong Ajax, maar Etemadi greep keer op keer goed in. Enzio Boldewijn kreeg namens de Almeerders een enorme kans, maar had te veel tijd nodig om Viergever uit te kappen, waardoor de Ajacied alsnog in kon grijpen. Vlak voor tijd moest Acolatse het veld verlaten nadat hij voor de tweede keer geel had ontvangen. Er was echter te weinig tijd voor Almere City om nog van de man meer situatie te kunnen profiteren.

Het gelijkspel is voor Almere City wel voldoende om de rode lantaarn over te dragen aan RKC Waalwijk, dat ook op zes punten staat maar een slechter doelsaldo heeft. Jong Ajax blijft de vijftiende plaats in de Jupiler League bezetten.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner