23.10.2015 21:58

NAC Breda haalt thuis uit tegen Sparta: 4-0

Terwijl Loris Brogno (l.) op de voorgrond afdruipt, vieren Sjoerd Ars (m.) en Joey Suk feest in Breda. Ars heeft NAC Breda zojuist op een voorsprong gekopt tegen Sparta. (23-10-2015)

NAC Breda heeft de frustraties die de ploeg overhield na zeer matige resultaten in de Jupiler League van zich af gevoetbald tegen Sparta. De Brabanders wonnen onder interim-trainer Eric Hellemons met 4-0 in eigen huis.

De wedstrijd NAC Breda – Sparta Rotterdam 'begon' met een minuut stilte voor de overleden Wally Brandenburg (66) van NAC Breda en Floor Brouwer (86) van Sparta. Daarna opende Sparta sterk en kreeg de ploeg via Giovanni Hiwat een kansje, maar dat leverde geen goal op. Uiteindelijk was het NAC Breda dat meer en meer in de wedstrijd kwam. Vooral Mats Seuntjens was de eerste helft op dreef en hij stond halverwege het eerste bedrijf aan de basis van de 1-0. Hij knokte zich langs twee Spartanen en leverde een panklare voorzet af die door Sjoerd Ars werd binnen geknikt: 1-0.

Sparta verstopte zich daarna niet langer en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vlak voor rust kreeg de uitploeg de deksel op de neus. Een vrije trap van Uroš Matić werd door Denzel Dumfries weg gekopt. Seuntjens kopte de bal uiteindelijk weer voor waardoor Rotterdammer Kenny van der Weg de tweede goal van de avond kon binnenkoppen.

Na de pauze rechtte Sparta even de rug, maar tot grote kansen leidde dit niet. De ploeg van Alex Pastoor oogde ongeïnspireerd en het was voorin onmachtig. Topschutter Thomas Verhaar, die geblesseerd was, werd erg gemist. Na een uur werd Mats Seuntjens door Kenneth Dougall gevloerd in de zestien, waardoor Ars de strafschop feilloos achter Roy Kortsmit schoot: 3-0.

Even later mochten Melvin Vissers (Sparta) en Grad Damen (NAC Breda) hun debuut maken in de wedstrijd, die al voor rust beslist was. Dat uiteindelijk invaller Kevin Brands met een prachtig afstandsschot nog de 4-0 maakte, was puur voor de statistieken.

Door de andere resultaten zakt Sparta Rotterdam door de nederlaag naar de derde plaats in de Jupiler League. NAC Breda heeft weer aansluiting met de kop van de competitie, want de Brabanders staan op slechts vier punten van koploper FC Volendam.