23.10.2015 22:09

Volendam verliest opnieuw

Henny Schilder (r.) gebruikt zijn lichaam op een goede manier. Hierdoor zet hij Sven Braken (l.) van de bal af. (25-09-2015)
Henny Schilder (r.) gebruikt zijn lichaam op een goede manier. Hierdoor zet hij Sven Braken (l.) van de bal af. (25-09-2015)

Volendam heeft voor de tweede week op rij een nederlaag geleden in de Jupiler League. De ploeg is nog altijd koploper na de flitsende seizoensstart, maar tegen FC Emmen bleek vrijdag dat de zo geöliede machine hapert: 0-2.

Volendam begon aanvallend aan de wedstrijd en hield dat een uur vol. FC Emmen was vooral bezig om te voorkomen dat de koploper tot scoren kwam uit een van de snelle uitbraken en deed dat met verve. Bert Steltenpool en Gyliano van Velzen kregen grote kansen, maar verzilverden die niet. Keeper Dennis Telgenkamp greep bovendien goed in toen Emmen-aanvoerder Sander Rozema bijna zelf binnenwerkte.

FC Emmen kreeg na dat uur zelfs het idee dat er wat te halen viel en begon serieuzer aan te vallen. Rick ten Voorde deed wat de Volendammers niet voor elkaar kregen: een goede aanval bekronen. Tien minuten later maakte Boy Deul het af, door een lange pass prima aan te nemen en na enig denkwerk secuur in de linkerhoek te schieten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner