25.10.2015 19:50

Woudenberg: "Feyenoord is mijn droomclub"

Zondagmiddag speelde NEC tegen FC Groningen in eigen huis gelijk (1-1). Volgens Lucas Woudenberg was het gelijke spel terecht. De Feyenoord-huurling krijgt veel speeltijd bij NEC en heeft maar één doel voor ogen. De verdediger wil met een extra jaar Eredivisie op zijn cv de stap maken naar het eerste van Feyenoord. Voetbal.com sprak met hem na afloop van de wedstrijd tegen Groningen.

"De tweede helft kregen we het overwicht, in de eerste helft hadden we het moeilijk met hun formatie", zei Woudenberg na de wedstrijd. Groningen-trainer Erwin van de Looi had namelijk een verrassing in petto. De keuzeheer stelde vijf verdedigers op en speelde daarom zonder vleugelaanvallers. "We kwamen er niet echt doorheen. Als we op hun helft kwamen, stond er niemand in de punt. De tweede helft hebben we dat omgezet. We gingen toen één op één spelen, want ik schoof iets door naar het middenveld. We kwamen toen iets beter in ons spel. We leverden meer strijd en passie, de supporters ging erachter staan, dat is wat we willen. Met een beetje geluk win je deze wedstrijd, maar ik denk dat we ook blij mogen zijn met het gelijkspel."

De linkerverdediger kreeg door de formatie van Groningen veel ruimte in de eerste helft, maar het lukte NEC niet goed die ruimte te benutten. In de tweede helft ging Woudenberg dan ook iets dieper staan en was hij bijna de directe tegenstander van Hans Hateboer. "We creëerden toen een 3-4-3 situatie. Dat zorgde voor meer duidelijkheid bij iedereen en je ziet dan ook dat het voor meer gevaar zorgt."

Stelletje wijven

Gisteren zei Todd Kane dat hij het raar vond dat er in de Eredivisie niet getackeld mag worden. Volgens de Engelsman vallen spelers te snel en is voetbal een echte contactsport. Woudenberg sloot zich aan bij de mening van de Chelsea-huurling. "Ik snap hem wel. Als je in de Premier League een wedstrijdje gaat kijken en die vergelijkt met de Eredivisie, is dat totaal anders. Daar wordt alles toegelaten en hier lijken we soms wel een stelletje wijven. Ik ben het wel met hem eens."

Feyenoord

Voor het seizoen vertelde Woudenberg dat hij zoveel mogelijk wilde spelen bij NEC. Dat lukt aardig, want de jongeling heeft inmiddels al flink wat minuten gemaakt voor de Nijmeegse club. "Ik wil het liefste spelen bij Feyenoord volgend seizoen, dat is nog altijd mijn droomclub. Ik ben daar alleen nu nog niet mee bezig, want mijn focus ligt bij NEC. Als ik blijf spelen zoals ik nu speel, dan ontwikkel ik mezelf en dat is het belangrijkste."

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner