31.10.2015 09:31

Clubloze Booy biedt zich aan bij sc Heerenveen

Als het aan Foeke Booy ligt, wordt hij dit seizoen nog de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Hij zit zonder club, nadat hij aan het begin van dit jaar werd ontslagen bij Go Ahead Eagles, dat toen nog in de Eredivisie speelde.

In gesprek met de Leeuwarder Courant noemt Booy zichzelf de ideale kandidaat om Foppe de Haan op te volgen, die als interim-trainer is aangesteld om in ieder geval de komende wedstrijden als trainer op zich te nemen. SC Heerenveen blijft echter op zoek naar een oplossing voor de langere termijn, maar volgens Booy hoeft de club niet verder te zoeken.

"Wie Foppe op moet volgen in Heerenveen? Die heb je nu aan de lijn", vertelt de oud-trainer van onder andere FC Utrecht en Sparta met een knipoog. "Ik heb internationale ervaring en kan werken in een organisatie met mensen die opleiding heel belangrijk vinden." Booy stond ook een half jaar voor de groep van het Belgische Cercle Brugge, terwijl hij ook in Saudi-Arabië aan de het roer stond van een club.

Booy begon zijn carrière als voetballer bij SC Cambuur, wat uiteraard gevoelig zal liggen voor de fans van sc Heerenveen. "Het is zaak daar een beetje doorheen te kijken. Die emotie moet je opzij kunnen zetten", vindt Booy echter. Dwight Lodeweges, die voor De Haan trainer was van sc Heerenveen, maakte ook de gevoelige overstap binnen Friesland.

In Heerenveen kan men tot aan de winterstop een beroep doen op De Haan, die minimaal nog twee wedstrijden aan het roer staat in Friesland. De oorspronkelijke afspraak was dat De Haan vier wedstrijden afwerkt als trainer, waarna sc Heerenveen een nieuwe trainer aanstelt. Tijdens de contractonderhandelingen is echter duidelijk gemaakt dat De Haan ook tot aan de winterstop wil blijven als dat nodig is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner