31.10.2015 18:07

Jans passeert Veldwijk en geeft Nijland kans

Lars Veldwijk omhelst de doelpuntenmaker Sheraldo Becker, die zojuist met een fenomenale knal PEC op 2-0 heeft gezet tegen SC Cambuur. (12-08-2015)
Lars Veldwijk omhelst de doelpuntenmaker Sheraldo Becker, die zojuist met een fenomenale knal PEC op 2-0 heeft gezet tegen SC Cambuur. (12-08-2015)

Zowel FC Groningen als PEC Zwolle begint zaterdagavond met een flink gewijzigd elftal aan de confrontatie tussen beide elftallen. De opvallendste afwezige in de basis is Lars Veldwijk. Hij zit op de bank. 

Ook FC Groningen-trainer Erwin van de Looi stuurt een flink gewijzigd basiselftal het veld in. Hij mist, met name voorin,de nodige basiskrachten. Zo ontbreken Danny Hoesen en Mimoun Mahi vanwege blessures. Daarvan profiteert Jarchinio Antonia. Hij verloor eerder in het seizoen zijn plek in de basis, maar krijgt nu een nieuwe kans. Bryan Linssen begint als wissel. In de Groningse verdediging ontbreekt Hans Hateboer, hij kampt met knieklachten. Wel is er een basisplaats voor oud PEC-speler Jesper Drost.

Ook bij PEC de nodige, opvallende, wijzigingen in de basiself. Lars Veldwijk, Sheraldo Becker en de niet geheel fitte Wouter Marinus zitten op de bank. Zij konden voorheen nog rekenen op een basisplaats van PEC-coach Ron Jans. Jans is niet tevreden over het optreden van Veldwijk en Becker. Met name het passeren van Veldwijk ten gunste van Nijland is opvallend. De spits heeft er dit seizoen al zes gemaakt en is clubtopscorer bij PEC. Kingsley Ehizibue begint bij PEC voor het eerst in de basis. Kevin Begois verdedigt wederom de Zwolse goal.

Het treffen tussen FC Groningen en PEC is hier live te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner