01.11.2015 16:36

Sparta overtuigt in en tegen FC Emmen: 1-3

Sparta heeft door een zege op FC Emmen in Drenthe aansluiting gehouden bij Go Ahead Eagles, de nieuwe koploper in de Jupiler League. Het team van trainer Alex Pastoor won met 3-1 en heeft na elf wedstrijden 24 punten, één minder dan de concurrent uit Deventer, die vrijdag Volendam bovenaan afloste.

Sparta kwam binnen een kwartier op voorsprong door een treffer van Paco van Moorsel. De thuisclub reageerde snel. De Arubaan Erixon Danso maakte vijf minuten later al gelijk. Loris Brogno zorgde ruim voor rust echter voor 1-2. Na de hervatting besliste Roland Bergkamp het duel.

Bij een stand van 1-2 kreeg FC Emmen nog een penalty, maar vlak voor rust wist Marnix Kolder, oud-speler van Go Ahead Eagles, het buitenkansje niet te benutten. In speelronde twaalf van de Jupiler League staat nu nog maar één duel op het programma. Maandag staan Jong PSV en SC Telstar tegenover elkaar.