02.11.2015 21:55

Vloet bezorgt Jong PSV zege met hattrick

PSV-speler Rai Vloet (r.) mag vanaf elf meter aanleggen, nadat hij zelf is neergehaald in de zestien. De aanvaller zet Jong PSV op voorsprong tegen Telstar. (02-11-2015)

Jong PSV heeft maandagavond Telstar verslagen in een doelpuntrijk duel: 4-3. Rai Vloet bezorgde de Eindhovense beloften de overwinning door in blessuretijd zijn hattrick compleet te maken.

Jong PSV had in de eerste minuten van de wedstrijd het meeste balbezit, maar de opbouw vond veelal plaats met lange ballen. Daardoor had Telstar steeds weinig moeite om er tussen te komen en over te nemen. Na tien minuten voetballen waren de eerste kansen voor Telstar. Tot twee keer toe kon Kevin van Essen schieten, maar hij produceerde slechts een afzwaaier. Enkele minuten later was het echter Jong PSV dat de score opende. Clint Leemans stuurde Vloet weg, die vervolgens in het strafschopgebied gevloerd werd door Crescendo van Berkel. De verdediger van Telstar ontving daarvoor een gele kaart en de bal ging op de stip. Vloet faalde niet en prikte de bal in de rechter benedenhoek.

Tot halverwege de eerste helft had Jong PSV het overwicht, maar daarna werd Telstar gevaarlijk. Eerst plukte Jesse Bertrams een voorzet van Tim Keurntjens nog knap uit de lucht, een minuut later ging de doelman echter in de fout. Van Essen legde de bal terug op Edo Knol, die vanaf de rand van het strafschopgebied kon schieten. De bal leek houdbaar voor Bertrams, maar de doelman zag de bal tussen zijn benen door het doel in gaan. Even later vestigde ook de doelman van Telstar, Wesley Zonneveld, de aandacht op zich door in de fout te gaan. Hij wist een schot van Olivier Rommens niet goed te verwerken, waardoor Kenneth Paal de rebound binnen kon tikken. Zo stond het bij rust 2-1 voor de Eindhovense beloften.

Na rust had de ploeg uit Velsen echter weinig tijd nodig om te score gelijk te trekken. Een voorzet van Fabian Serrarens kwam voor de voeten van Suently Alberto, die inleverde bij Marko Maletić. De spits haalde van dichtbij uit met links en maakte zo de gelijkmaker. Met ruim een uur op de klok wist Telstar zelfs op voorsprong te komen na een enorm fraaie aanval. Thomas van den Houten verlegde het spel naar de rechterkant van het veld, waar Serrarens vrij stond. Die had oog voor de vrijstaande Tarik Tissoudali, die van dichtbij de 2-3 kon maken. Telstar hield daarna lang stand, maar moest ruim vijf minuten voor tijd toch de gelijkmaker incasseren. Een voorzet van Bram van Vlerken werd slecht verdedigd, waarna Vloet zijn tweede goal van de avond kon maken.

Het leek op een gelijkspel uit te lopen, totdat Vloet in blessuretijd besloot maar eens van afstand uit te halen met rechts. Zonneveld was kansloos en zag de bal langs zich heen gaan. Na vier gelijke spelen op rij wist Jong PSV dus eindelijk weer eens te winnen. De Eindhovenaren stijgen daardoor naar de negende plaats in de Jupiler League, Telstar zakt naar de dertiende plaats.

Door: Jessica Westdijk