06.11.2015 21:50

Go Ahead voor rust al klaar met Dordrecht

Leon de Kogel is los bij Go Ahead Eagles. Tegen FC Dordrecht maakte hij met zijn hoofd de 2-0. Het is zijn elfde doelpunt van het seizoen. (06-11-2015)

De Adelaar heeft de Schapenkoppen opgegeten. Go Ahead Eagles was een stuk sterker dan FC Dordrecht. In de Adelaarshorst had de thuisploeg aan één helft genoeg om Dordrecht op de rug te leggen. Het werd 3-0.

Go Ahead Eagles had aan één helft genoeg om FC Dordrecht op te rollen. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut de baas in eigen huis. Het leverde een boeiende eerste helft op met diverse goede acties aan beide kanten, maar met Eagles als de meest effectieve.

Jeffrey Rijsdijk opende de score toen hij de bal op de punt van de zestien kreeg. De linkspoot legde de bal goed en krulde hem op fraaie manier in de rechterhoek. Niet veel later volgde de 2-0 alweer. Dit keer was het Rijsdijk als aangever. Hij slingerde de bal voor en zag hoe Leon de Kogel de bal binnen wist te koppen.

Na de 2-0 leek de Adelaar uitgegeten en liet de Schapenkoppen nog enigszins leven. Dordrecht kwam iets beter in het duel, maar blijkbaar had de ploeg van Dennis Demmers toch nog ruimte voor een kleine snack. Leon de Kogel schoot in de blessuretijd van de eerste helft uit een vrije trap de 3-0 binnen. Dat was de genadeklap.

Dordrecht had voor dit duel nog maar zestien keer gescoord in twaalf duels en het leek er ook niet op dat de Dordtenaren tegen Go Ahead Eagles opeens de ballen vanuit alle hoeken en gaten erin zou gaan schieten. Toch was het een stuk dreigender in de tweede helft. Shayron Curiel en Everon Pisas kwamen erin en zij zorgden voor meer gevaar. Pisas kreeg de grootste kans om de 3-1 te maken, maar hij schoot voorlangs.

Na die misser leek het geloof helemaal weg te zijn bij Dordrecht. Hoewel het beter speelde dan de eerste helft, het maken van doelpunten lukte maar niet. Daardoor bleef Go Ahead Eagles makkelijk op de been. De thuisploeg wilde zelf ook nog wel een doelpunt maken, maar wilde daar niet voor de volle honderdtwintig procent voor gaan. Het loerde op een fout van Dordrecht, maar de bezoekers waren een stuk beter in de tweede helft van het duel. Daardoor bleef het 3-0 voor Go Ahead Eagles.

Door de overwinning van Go Ahead blijft het zelf aan kop staan. FC Dordrecht blijft in de subtop hangen. De ploeg van Harry van den Ham kent een moeizaam seizoen. Vooral het scoren is het probleem, iets wat in het duel met Go Ahead Eagles opnieuw werd bewezen.

Door: Vishal Kallan