08.11.2015 13:37

De nodige wijzigingen in noordelijke derby

Calvin Mac-Intosch raakt tijdens de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur geblesseerd en wordt met een brancard van het veld gehaald. (01-11-2015)
Calvin Mac-Intosch raakt tijdens de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur geblesseerd en wordt met een brancard van het veld gehaald. (01-11-2015)

Henk de Jong en Erwin van de Looi hebben voor de noordelijke derby op de zondagmiddag enkele wijzigingen doorgevoerd. De coaches van respectievelijk SC Cambuur en FC Groningen hebben zowel door tactische als noodgedwongen redenen hun basiself aangepast.

De Jong heeft enkele wisselingen gemaakt in het elftal van Cambuur. Na de nederlaag van vorige week tegen sc Heerenveen vindt de coach het nodig om het een en ander te veranderen. Het experiment met Sander van de Streek in de spits en Jamiro Monteiro daarachter mislukte. Deze week begint Martijn Barto in de spits en zakt Van de Streek terug naar het middenveld. Daarnaast raakte Calvin Mac-Intosh geblesseerd in de Friese derby (foto), Martijn van der Laan vervangt hem.

Bij Groningen zijn er ook enkele wisselingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige wedstrijden. Na de vermoeiende wedstrijd tegen Slovan Liberec afgelopen donderdag is trainer Erwin van de Looi genoodzaakt enkele spelers rust te gunnen. Hierdoor mist de uitploeg ten opzichte van die wedstrijd Lorenzo Burnet, Hedwiges Maduro, Jarchinio Antonia en Danny Hoesen in de opstellingen en staan vandaag Abel Tamata, Hans Hateboer, Jesper Drost en Michael de Leeuw in de basis. De andere zeven spelers moeten vechten tegen de vermoeidheid.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner