08.11.2015 15:04

Vijf goals in twintig minuten in Jupiler League

De ogen waren gericht op De Klassieker, maar ondertussen bleek het ware spektakel plaats te vinden in de eerste twintig minuten bij FC Den Bosch - FC Oss. In een krankzinnige openingsfase werd maar liefst vijf keer gescoord en viel er een rode kaart.

Het eerste doelpunt viel al na vijf minuten en kwam voort uit een penalty. FC Den Bosch ging na de benutte penalty van Furhgill Zeldenrust vrolijk verder en kwam via Denis Pozer op een 2-0 voorsprong. FC Oss rechtte de rug in de Brabantse derby en kwam via Felitciano Zschusschen op 2-1 binnen acht minuten.

Vervolgens mocht Fatih Kamacı in de negentiende minuut aanleggen voor de tweede penalty van de wedstrijd. De speler van FC Oss bleef koel en legde de 2-2 in het net. Veel tijd voor juichen was er niet, want Pozder maakte een minuut later alweer de 3-2 met een lobje.

Tot overmaat van ramp moest FC Oss-doelman Nick Hengelman twee minuten na de 3-2 inrukken met een rode kaart. Er is nog ruim een uur te spelen in Den Bosch, maar er is al genoeg gebeurd voor een gehele speelronde in de Jupiler League.