15.11.2015 10:59

Zondagnacht wacht afscheid van een legende

Raúl González Blanco staat voor zijn laatste profwedstrijd in zijn carrière. Nog één keer kan de legende schitteren op het hoogste podium in Amerika. Met zijn werkgever de New York Cosmos staat hij in de finale van de NASL.

Raúl kondigde in oktober aan dat hij na het Amerikaanse voetbalseizoen, dat van jaar tot jaar loopt, zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Aangezien de New York Cosmos een prima seizoen draaiden, kreeg Raúl een kans om af te sluiten met een hoofdprijs. De nog steeds veel scorende spits was erg belangrijk in de play-offs voor het kampioenschap, aangezien hij in de halve finale de winnende treffer maakte tegen de Fort Lauderdale Strikers.

Zodoende schoot de Spaanse spits zijn werkgever naar de finale, waarin het Ottawa Fury treft. De wedstrijd staat zondagavond 23.00 (Nederlandse tijd) op de planning en zal de laatste officiële wedstrijd van Raúl zijn. De spits kwam tot ruim achthonderd clubwedstrijden in zijn carrière, waarvan hij er 550 in de Spaanse competitie speelde. Ook kwam hij ruim zestig keer uit voor de nationale ploeg van Spanje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner