21.11.2015 22:58

Ambitieuze Larsson: "EK is het doel"

Sam Larsson van SC Heerenveen speelde nog geen interland voor de Zweedse nationale ploeg, maar toch hoopt hij volgend jaar actief te zijn op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. "Het is zeker een doel voor mij", zegt de aanvaller tegenover Voetbal.com.

"Voor elke Zweedse voetballer is het een droom om uit te komen voor de nationale ploeg. Ik hoop dat dit een goed jaar wordt en dat ook 2016 goed voor me zal zijn. Hopelijk bereik ik dan de nationale ploeg." De 22-jarige aanvaller kwam al wel uit voor Jong Zweden, maar dat was in de zomer voor het laatst. Of hij in de gaten wordt gehouden door bondscoach Erik Hamrén weet de Zweed niet. "Ik heb nog geen contact gehad met de bondscoach, maar ik hoop dat ik een goed seizoen draai hier bij Heerenveen." Door zijn goede spel wordt de aanvaller in ieder geval wel in de gaten gehouden door topclubs.

Zo kwam er in het nieuws dat PSV en Ajax interesse hadden in Larsson. Die interesse vleit de Zweed, al is hij voorzichtig in zijn uitspraak of hij bij concrete interesse de overstap zou zetten. "Dat is iets waar ik goed over na moet denken als het zover is." De vleugelaanvaller wilde wel bevestigen dat hij PSV en Ajax mooie clubs vind, maar wil dus niet op de zaken vooruit lopen. "Ja, het zijn mooie clubs, maar dat is Heerenveen ook." Larsson is bezig aan een uitstekend seizoen en wordt dus nauwlettend in de gaten gehouden. Ook Borussia Dortmund zou namelijk interesse hebben.

Het mogelijke vertrek van publiekslieveling Larsson heeft Heerenveen al opgevangen, want de ploeg maakte onlangs bekend dat Arber Zeneli in januari de overstap naar Heerenveen maakt. "Ik weet dat Zeneli tweebenig is. Verder is het een erg snelle speler die rechts en links op het middenveld kan spelen. Bovendien is het ook nog een hele aardige jongen", omschrijft Larsson zijn landgenoot. De twee kennen elkaar van de Zweedse competitie en van Jong Zweden.

Zo komt er dus weer een Zweedse voetballer naar Heerenveen. "Ja, het is een goede traditie die we in stand houden. Heerenveen is gewoon een toegankelijke en familiaire club die goed is voor Zweedse spelers. Ik hoop ook dat Zeneli het goed gaat doen hier." In het verleden kwamen onder andere Marcus Allbäck, Viktor Elm, Erik Edman en Lasse Nilsson uit voor de Friese club.

Zaterdagavond speelde Larsson met Heerenveen de uitwedstrijd bij AZ, maar die wedstrijd ging met 3-1 verloren. De Zweed baalde van het optreden van zijn team en was ook niet gelukkig over zijn eigen spel. "Ik speelde oké, in de eerste helft kon ik nog wat acties maken. Maar ik was niet zo belangrijk als ik had gehoopt. Ik had meer acties willen maken. Dit was niet goed en had meer willen laten zien." Door het verlies liepen de Friezen tegen de eerste nederlaag onder de hoede van trainer Foppe de Haan.

Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner