29.11.2015 11:51

Nakamba terug bij Vitesse, NEC ongewijzigd

Caner Çavlan (l.) denkt langs Marvelous Nakamba te kunnen glippen, maar de Afrikaan steekt daar met een sliding een stokje voor. (26-09-2015)
Caner Çavlan (l.) denkt langs Marvelous Nakamba te kunnen glippen, maar de Afrikaan steekt daar met een sliding een stokje voor. (26-09-2015)

Vanmiddag staat hij eindelijk weer op het programma: de Gelderse derby. Vitesse en NEC, ook op de ranglijst concurrenten, hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd voor de prestigieuze wedstrijd.

Vitesse speelt ten opzichte van de teleurstellende remise tegen ADO Den Haag met drie andere spelers. Een aderlating voor de Arnhemmers is de blessure van Guram Kashia. Hij wordt vervangen door Arnold Kruiswijk. Tevens neemt hij de aanvoerdersband over van de Georgiër. Wel is er één meevaller: Marvelous Nakamba is teruggekomen van een schorsing. Hij speelt Lewis Baker uit de basis. Daarnaast heeft Renato Ibarra een basisplekje veroverd in de equipe van Peter Bosz. Dit gaat ten koste van Milot Rashica, die op de bank plaatsneemt. Dominic Solanke, Denys Oliynyk en Shiran Yeini behouden hun basisplaats.

Bij NEC zien we exact dezelfde elf terug als in de wedstrijd tegen FC Utrecht, die met 1-0 gewonnen werd door de Nijmegenaren. Goudhaantje Anthony Limbombe, Christian Santos en Navarone Foor moeten in de aanval voor het verschil zorgen, terwijl Rens van Eijden en Wojciech Golla de centrumverdediging vormen. Van de twaalf keer dat dit duo werd opgesteld, hield NEC zes keer de nul. Ernest Faber blijft vertrouwen houden in het driemansmiddenveld van Janio Bikel, Marcel Ritzmaier en Gregor Breinburg, terwijl Todd Kane en Lucas Woudenberg de backposities bekleden.

Volg het duel tussen Vitesse en NEC hier LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner