02.12.2015 12:30

Vreman krijgt meer keuze bij De Graafschap

De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt rustig toe tijdens Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)
De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt rustig toe tijdens Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)

Na een zeer moeilijke seizoenstart breken er mogelijk toch weer mooie tijden aan voor De Graafschap. Na de promotie wist de club dertien wedstrijden op rij niet te winnen in de Eredivisie, maar tegen SC Cambuur lukte dat wel. Daarnaast stroomt de ziekenboeg in Doetinchem leeg.

De eerste medische opsteker voor De Graafschap betekende ook meteen de eerste winstpartij in het huidige seizoen. Karim Tarfi kwakkelde al langere tijd met zijn fitheid, keerde tegen SC Cambuur terug binnen de lijnen en schoot vanuit een vrije trap de eerste driepunter voor De Graafschap tegen de touwen

"Zijn fitheid is een opsteker", stelt technisch manager Peter Hofstede dan ook tegenover Voetbal International. Naast de terugkeer van Tarfi hoopt de promovendus na de winterstop ook Dean Koolhof weer te begroeten. "Hij is op de weg terug, dat biedt weer meer mogelijkheden."

Voor De Graafschap wordt het ondanks de eerste winstpartij en de terugkeer van spelers een hels karwei om zich te handhaven in de Eredivisie. De transferperiode in de winterstop biedt mogelijk uitkomst. "We blijven om ons heen kijken naar buitenkansjes, maar dan moet het plaatje helemaal kloppen", kijkt Hofstede naar de wintermaanden. "Eventuele investeringen zouden daarbij toch sowieso afhangen van externe financiers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner