03.12.2015 13:48

Assistent VVV op de radar bij Fortuna Sittard

Met vlaggen en spandoeken ondersteunen de supporters van Fortuna Sittard hun ploeg in de wedstrijd tegen Almere City. (21-04-2014)
Met vlaggen en spandoeken ondersteunen de supporters van Fortuna Sittard hun ploeg in de wedstrijd tegen Almere City. (21-04-2014)

Fortuna Sittard is in gesprek met Ben van Dael, die op dit moment nog assistent-trainer bij VVV-Venlo is. De Limburgers zijn al langere tijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en moeten van de KNVB haast maken.

Saillant detail: Fortuna Sittard en VVV-Venlo staan vrijdag tegenover elkaar. Omdat Van Dael mogelijk op korte termijn de overstap naar de buurman maakt, is de assistent-trainer (tijdelijk) bij de groep weggehaald. "Om de rust te bewaren in aanloop naar deze wedstrijd heb ik besloten om Ben weg te halen bij de selectie", vertelt trainer Maurice Steijn aan 1Limburg.

Van Dael kan de beslissing van Steijn begrijpen. "Het zou raar zijn als ik vrijdag op de bank zou zitten tegen de club waar ik momenteel mee in gesprek ben. Ik heb een goed onderhoud met Charly Chudik achter de rug en we zijn nu aan het onderhandelen."

Als Fortuna Sittard voor het thuisduel met FC Emmen geen nieuwe hoofdtrainer heeft, dan krijgt de club mogelijk punten in mindering. De club uit Limburg zit inmiddels al bijna twee maanden zonder trainer. Peter van Vossen werd begin oktober ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner