07.12.2015 09:59

Fortuna Sittard heeft eindelijk nieuwe trainer

Assistent-trainer Ben van Dael zet alles klaar voor de eerste training van VVV-Venlo in de winterstop. (07-01-2015)
Assistent-trainer Ben van Dael zet alles klaar voor de eerste training van VVV-Venlo in de winterstop. (07-01-2015)

Het heeft enkele maanden geduurd, maar Fortuna Sittard heeft na het ontslag van Peter van Vossen een nieuwe trainer aangesteld. Ben van Dael, jarenlang assistent bij VVV-Venlo, tekende een eenjarig contract bij de club.

Van Vossen werd al op 4 oktober 2015 ontslagen na matige resultaten in de Jupiler League, maar tot zondagavond had Fortuna Sittard nog geen opvolger in huis. Jeffrey Kooistra nam tijdelijk de honneurs waar, maar de assistent-trainer heeft niet de juiste papieren om als eindverantwoordelijke bij een profclub aan de slag te gaan. De KNVB waarschuwde Fortuna Sittard dat het snel een trainer met de vereiste papieren moest aanstellen, anders volgden sancties.

Met Van Dael waagt Fortuna Sittard nu een gok, aangezien de vijftigjarige nog nooit hoofdtrainer was op het hoogste niveau. Hij was sinds 2011 de assistent-trainer bij het eerste elftal van VVV-Venlo en werkte in het verleden als trainer van de Venlose beloften. Ook was hij een periode hoofd jeugdopleiding in Limburg. In Sittard tekent Van Dael tot aan het einde van het seizoen, maar er is ook een optie voor nog een seizoen opgenomen in het contract van de trainer. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner