09.12.2015 14:15

De Leeuw wil in winter weg bij FC Groningen

Michael de Leeuw heeft een fenomenale aanname in huis tijdens de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)
Michael de Leeuw heeft een fenomenale aanname in huis tijdens de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)

Als het aan Michael de Leeuw ligt, speelt hij deze maand zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen. De spits, die sinds 2012 in het noorden van het land voetbalt, beschikt over een aflopend contract en hoopt op een avontuur in het buitenland.

Dit meldt Voetbal International woensdagmiddag. De 29-jarige De Leeuw speelde voor BV Veendam en De Graafschap in zijn carrière en wist vijftig keer te scoren in 127 competitiewedstrijden in de Eredivisie. Zijn contract bij FC Groningen loopt na dit seizoen af, waardoor FC Groningen zelf ook zal willen verkopen om nog wat te verdienen aan De Leeuw. 

"We kennen Michaels wens, hij wil graag nog een keer in het buitenland voetballen. Als die kans zich voordoet, wil hij hem benutten. Hij heeft ook de leeftijd voor zo'n stap", stelt technisch manager Peter Jeltema. "We gunnen hem dat avontuur, maar Michael is met zijn scorend vermogen en werklust ook heel belangrijk voor het team en de supporters. Er komt dus altijd een zakelijk aspect bij kijken, mocht de kans zich voordoen."

Over een opvolger hoeft FC Groningen zich in ieder geval niet druk te maken, want vorige maand legde de club met Alexander Sørloth al een jonge, talentvolle spits vast.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner