17.12.2015 13:24

Topschutter De Kogel wint de Bronzen Stier

Leon de Kogel wordt vrijdag voor de thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Fortuna Sittard gehuldigd. De spits is door aanvoerders en coaches van de clubs uit de Jupiler League verkozen tot beste speler van de tweede periode en wordt daarom onderscheiden met een Bronzen Stier.

In de eerste periode ging die prijs naar Thomas Verhaar van Sparta Rotterdam. Alle winnaars van een Bronzen Stier maken aan het eind van het seizoen kans op de Gouden Stier, als beste speler van het jaar. ​De Kogel kent sowieso een goed seizoen. De spits van GAE gaat met veertien treffers aan kop op de topscorersranglijst. Daar staat hij samen met Sparta-speler Thomas Verhaar. Leon de Kogel scoorde zeven keer in de afgelopen periode. Ralf Seuntjes van VVV scoorde ook zeven keer, maar had daar minder tijd voor nodig dan De Kogel. Toch vonden de aanvoerders en trainers De Kogel beter spelen en wint hij daarom de Bronzen Stier.

Naast De Kogel zijn ook Alex Pastoor van Sparta (beste trainer) en de VVV'ers Vito van Crooy (beste talent) en Ralf Seuntjens (topscorer) in de prijzen gevallen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner