18.12.2015 22:02

Sparta wervelt na ‘rookpauze’ voorbij MVV

Sparta heeft het kalenderjaar 2015 afgesloten met een fraaie zege op MVV. De bezoekers konden ruim een uur aardig meekomen, maar werden na een korte staking vanwege een rookbom genadeloos afgestraft. De teller op het scorebord stopte uiteindelijk bij 6-0.

De wedstrijd in Rotterdam was ruim vijftig seconden oud toen de thuissupporters van de banken konden om de 1-0 te vieren. Hawbir Moustafa ging namens MVV in de fout na een hakbal van Roland Bergkamp en daardoor kon Paco van Moorsel van dichtbij de 1-0 binnenschieten. Vervolgens zakte het tempo in en waren de kansen spaarzaam. Sparta-topschutter Thomas Verhaar kreeg kort voor de theepauze de mogelijkheid op de 0-2, maar schoot in het zijnet nadat hij Jo Coppens had gepasseerd.

De tweede helft bood het publiek net als de eerste geen groot spektakel. Daarom besloten de supporters van MVV voor dat spektakel te zorgen met een grote rookbom, die het veld binnen no-time bezaaide onder een dik pak mist. Scheidsrechter Jochem Kamphuis besloot het spel hierdoor stil te leggen om na tien minuten weer verder te gaan.

Sparta ging het beste om met de onaangekondigde pauze, want tien minuten na de hervatting stond het 3-0. Na 65 minuten was het Van Moorsel die vanaf 25 meter prachtig de 2-0 in de rechterkruising schoot. Vijf minuten later maakte de middenvelder zijn hattrick compleet door een corner van Thomas Verhaar binnen te koppen. Diezelfde Verhaar legde een kwartier voor tijd goed terug op collega-aanvaller Loris Brogno, die het passje op waarde schatte en de 4-0 binnenschoot.

Drie minuten later werd de omgekeerde weg bewandeld toen Brogno topscorer Verhaar vrijspeelde, waarna laatstgenoemde met een fraaie lob de 5-0 op het scorebord zette. Het betekende het vijftiende competitiedoelpunt van de lange rechtsbuiten, maar niet het slotakkoord van de wedstrijd. Ryan Sanusi zette zijn naam ook nog op het scorebord door een afgeslagen corner binnen te werken: 6-0. Door de zege behoudt Sparta haar voorsprong van vijf punten op nummer twee VVV-Venlo, dat won bij FC Emmen (1-4). MVV behoudt haar achtste positie en sluit 2015 dus ook af in het linkerrijtje.

Door: Joey Knobben