20.12.2015 09:21

Aanhouding na vuurwerkknal in Eindhoven

Gastón Pereiro (#7) schiet de 1-0 tegen de touwen tijdens het competitieduel PSV - PEC Zwolle. (19-12-2015)
Gastón Pereiro (#7) schiet de 1-0 tegen de touwen tijdens het competitieduel PSV - PEC Zwolle. (19-12-2015)

Na de wedstrijd PSV - PEC Zwolle, die de regerend landskampioen nipt met 3-2 wist te winnen, is één persoon aangehouden. Tijdens het duel was een luide knal te horen, wat na afloop om vuurwerk bleek te gaan. De knal leverde veel problemen op in Eindhoven.

Een woordvoerder van de thuisclub meldt dat vijf supporters die op de plek zaten waar het stuk vuurwerk uiteindelijk ontplofte tijdelijke gehoorbeschadiging opliepen. De knal was in de tweede helft meer dan duidelijk te horen en zorgde ook voor een beetje onrust op de tribunes, waar de aanslagen in Parijs nog altijd vers in het geheugen liggen.

De afgelopen weken werden de thuiswedstrijden van PSV dan ook voorafgegaan door strenge controles voor het stadion, maar één persoon is het dus toch gelukt om vuurwerk mee naar binnen te smokkelen. Over een eventuele straf voor de vuurwerkgooier werd niets bekend gemaakt. 

PSV pakte in de slotfase alsnog de drie punten dankzij Luuk de Jong. Hierdoor gaat PSV in ieder geval als nummer twee de winterstop in, maar Feyenoord en Ajax komen zondag nog in actie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner