21.12.2015 22:29

Ook Sporting CP in de problemen door Doyen

De investeringsgroep Doyen Sports laat een spoor van problemen achter in de Europese voetbalwereld. Niet alleen FC Twente heeft moeite met de praktijken van de spelershandelaren, ook het Portugese Sporting CP komt op negatieve wijze in aanraking met Doyen.

De hele situatie heeft te maken met Marcos Rojo, die twee jaar speelde voor Sporting. De club nam hem in 2012 over van Spartak Moskou. De transfer, waar vier miljoen euro mee gemoeid was, werd voor driekwart deel bekostigd door Doyen, die daarmee ook 75 procent van de transferrechten verwierf. In 2014 verkaste Rojo naar Manchester United voor ongeveer twintig miljoen euro, maar Sporting stelt dat Doyen Sports een transfer forceerde om aan hun geld te komen.

Na aftrek van diverse kosten verwachtte Doyen ongeveer twaalf miljoen euro te ontvangen van Sporting, maar de club uit Portugal vindt dat Doyen het transferbeleid van de club gemanipuleerd heeft door de Argentijnse verdediger buiten Sporting om aan te bieden bij diverse clubs. 

Het sporttribunaal heeft echter geoordeeld dat Doyen recht heeft op de tientallen miljoenen euro's, waardoor Sporting CP opeens een groot deel van de omzet kwijt is. In Nederland handelde FC Twente met Doyen, met als gevolg dat de club een boete kreeg van de KNVB en mogelijk de proflicentie kwijtraakt. In afspraken met Doyen werd bepaald dat FC Twente spelers moest verkopen voor een bepaalde deadline.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner