28.12.2015 18:51

KNVB schorst dopeur Van Essen voor twee jaar

Van Essen kijkt serieus. De verdediger dribbelt met de bal tijdens het maken van de foto's voor de teampresentatie.  (13-07-2015)
Van Essen kijkt serieus. De verdediger dribbelt met de bal tijdens het maken van de foto's voor de teampresentatie. (13-07-2015)

Kevin van Essen is door de KNVB voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. De KNVB brengt maandagavond naar buiten dat de verdediger positief getest is tijdens een controle na een wedstrijd eind vorig seizoen.

"In juli van dit jaar bracht de Dopingautoriteit Telstar en de KNVB op de hoogte dat Kevin van Essen na afloop van de wedstrijd Telstar - Helmond Sport (vrijdag 8 mei 2015) bij een dopingcontrole positief is getest op de stof furosemide, een stof die voorkomt op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap). Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op", verduidelijkt de KNVB het besluit.

"De KNVB, als lid van het NOC*NSF, UEFA en FIFA gebonden aan de World-Anti Doping Code, legde de zaak voor aan de centrale tuchtcommissie doping, een commissie met expertise in tuchtrechtspraak op het gebied van doping. Aan de hand van het Dopingreglement en het bestuderen van verschillende verklaringen van Van Essen is de tuchtcommissie tot deze uitspraak gekomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner