03.01.2016 10:31

Sporting CP wint topper en pakt koppositie

Na een mooie wedstrijd in Lissabon is Sporting CP de nieuwe koploper van Portugal. In een onderlinge confrontatie tussen de nummer twee en één op de ranglijst van de Primeira Liga, trok de thuisploeg aan het langste eind: 2-0. Islam Slimani (foto) was de grote man aan de zijde van Sporting CP, met twee doelpunten. Zijn tweede goal maakte hij op aangeven van Bryan Ruiz.

De oud-speler van FC Twente en PSV speelde alweer zijn vijftiende competitiewedstrijd in Portugal en begint wekelijks beter te voetballen. Bij FC Porto speelden Bruno Martins Indi (ex-Feyenoord) en Jesús Corona (ex-FC Twente) de volledige wedstrijd, maar zij konden een nederlaag dus niet voorkomen.

Marvin Zeegelaar, die in het nieuwe jaar naar Sporting CP kwam en momenteel 45 miljoen euro waard is, zat nog niet bij de wedstrijdselectie, aangezien hij nog niet speelgerechtigd is. Ook Zakaria Labyad zat niet bij de selectie, maar dat mag geen verrassing heten, aangezien de oud-speler van PSV en Vitesse alleen in het tweede elftal van Sporting CP speelt

Door de overwinning komt de club uit Lissabon na vijftien wedstrijden uit op 38 punten, wat er twee meer zijn dan concurrent FC Porto. SL Benfica is de enige ploeg die de twee concurrenten enigszins kan bijhouden, de formatie staat op 34 punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner