14.01.2016 16:39

Dijkhuizen gelooft in titelkansen van NAC

NAC Breda moet thuis minstens een punt pakken tegen Go Ahead Eagles om de periodetitel te winnen, maar de ploeg van Marinus Dijkhuizen staat op achterstand. (11-12-2015)
NAC Breda moet thuis minstens een punt pakken tegen Go Ahead Eagles om de periodetitel te winnen, maar de ploeg van Marinus Dijkhuizen staat op achterstand. (11-12-2015)

Het belooft een spannende titelrace te worden in de Jupiler League. Hoewel Sparta Rotterdam een aardige voorsprong op de concurrentie heeft, zijn er dit seizoen veel titelkandidaten op het tweede niveau. Eén daarvan is NAC Breda, dat op dit moment de derde plaats bezet.

NAC Breda degradeerde het afgelopen seizoen uit de Eredivisie en is van plan zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Dat kan door de titel in de Jupiler League te veroveren, of via de play-offs aan het einde van het seizoen. Trainer Marinus Dijkhuizen denkt dat het kampioenschap haalbaar is.

"Ik geloof er nog wel in, maar ben er niet zo mee bezig als de buitenwacht. Sparta is voor mij de grote favoriet. Maar promotie is nog altijd de doelstelling", zijn de duidelijke woorden van Dijkhuizen in gesprek met Omroep Brabant. Ronnie Stam gelooft ook in de titelkansen. "Als we nu wat meer geluk hebben en wat stabieler zijn, dan kunnen wij alsnog kampioen worden."

NAC Breda begint vrijdag met een uitwedstrijd tegen FC Volendam (de nummer vijf) aan de tweede seizoenshelft. Daarna volgt de ontmoeting met nummer vier FC Eindhoven. Twee zeer belangrijk wedstrijden voor het team van Dijkhuizen, die bepalend kunnen zijn in de strijd om de titel. "Dat zou kunnen. Als je maar één punt haalt, dan wordt de achterstand te groot wordt", besluit Dijkhuizen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner