15.01.2016 21:48

NAC neemt sportieve wraak op FC Volendam

Mats Seuntjens (m.) bedankt een hogere macht na zijn openingstreffer tegen FC Volendam. (15-01-2016)
Mats Seuntjens (m.) bedankt een hogere macht na zijn openingstreffer tegen FC Volendam. (15-01-2016)

NAC Breda is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Het team van trainer Marinus Dijkhuizen ging vrijdag bij de hervatting van de Jupiler League op bezoek bij FC Volendam. Het werd geen lastige avond voor de Parel van het Zuiden, dat in het Kras Stadion met 1-2 wist te winnen.

FC Volendam en NAC Breda zijn twee van de vele titelkandidaten die de Jupiler League dit seizoen kent. In de eerste speelronde troffen de clubs elkaar ook al, toen in Breda. De club die vorig seizoen uit de Eredivisie blameerde zich tegen de Volendammers en verloor met liefst 1-4. In Volendam waren de rollen vrijdag echter omgedraaid.

Hoewel het team van Marinus Dijkhuizen niet geweldig begon, kwam het na een klein halfuur spelen wel verdiend op voorsprong. Na een mooie opening van Uroš Matić en dito borstaanname van Mats Seuntjens, verschalkte de aanvaller van NAC Breda Hobie Verhulst in de korte hoek. Tien minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord, toen Joey Suk een voorzet van Dustley Mulder tegen de touwen werkte.

FC Volendam kwam in de eerste helft niet goed voor de dag, maar in het tweede bedrijf herstelde het team van trainer Robert Molenaar zich enigszins. Hoewel de Volendammers veel balbezit hadden op de helft van NAC Breda, kregen zij weinig echte kansen. Vlak voor tijd tekende Dylan Mertens, de gevaarlijkste man aan Volendam-zijde, nog voor de 2-1. De overwinning van de nummer drie van de Jupiler League kwam echter niet meer in gevaar.

NAC Breda kruipt door de overwinning drie punten dichterbij Sparta Rotterdam. De koploper van de Jupiler League heeft echter een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer drie. VVV-Venlo, de nummer twee, zegevierde vrijdag met 4-0 tegen Almere City.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner