16.01.2016 09:44

Colin Kâzım-Richards: "De media weten niets"

Ondanks zijn uitbarsting en tijdelijke schorsing heeft Colin Kâzım-Richards een interview gegeven. De spits van Feyenoord raakte vrijdag in opspraak, maar lijkt zich van geen schuld bewust in een exclusief interview.

"Ik ben slim, het is zo makkelijk om met jullie gasten te spelen. Jullie irriteren mij, dus ik irriteer jullie. Het is gewoon grappig", stelt de aanvaller van Feyenoord in gesprek met De Telegraaf. "Jullie media denken alles te weten, maar jullie weten niks. De media mogen schrijven dat het altijd Colin is, omdat ik die kritiek liever op mij gericht heb, in plaats van op de andere jongens. Want ik kan het hebben. Het doet mij he-le-maal niks. Het is allemaal niets vergeleken met wat er in de rest van mijn leven is gebeurd."

"Waar ik ben opgegroeid is dit de manier om je te wapenen tegen anderen. Ik durf elke dag in de spiegel te kijken, de mensen die over mij praten niet." Kâzım-Richards kwam bij Feyenoord binnen als een ervaren spits die met hard werken en doelpunten de harten van het Rotterdamse publiek stal. Inmiddels maakt hij zichzelf onmogelijk in De Kuip, door van incident naar incident te bewegen.

Ook het Feyenoord-publiek kan niet altijd overweg met Kâzım-Richards. De spits krijgt weinig speeltijd in het huidige seizoen en na een invalbeurt kreeg de Engelse Turk fluitconcerten te verwerken. "Dat was schokkend. Want de manier waarop ik speel, is als een Feyenoorder, een jongen uit Rotterdam. Knokken, knokken, knokken. Elke keer als ik dat tenue aan heb, geef ik honderdvijftig procent. Maar als zoiets gebeurt, stof ik mezelf af en ga weer verder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner