18.01.2016 16:16

Achahbar verdedigt 'geweldige gozer' Kâzım

Anass Achahbar (r.) komt tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV in het veld voor Simon Gustafson (l.). (17-01-2016)
Anass Achahbar (r.) komt tijdens het competitieduel Feyenoord - PSV in het veld voor Simon Gustafson (l.). (17-01-2016)

Anass Achahbar heeft het opgenomen voor Colin Kâzım-Richards. Achahbar nam zondagmiddag de plek van Kâzım in de wedstrijdselectie over nadat de Turkse Engelsman zich vrijdag in de nesten had gewerkt.

Achahbar, die zondagmiddag zijn eerste speelminuten maakte van het seizoen, hoopt dat Kâzım bij Feyenoord blijft. "Persoonlijk zou ik het heel jammer vinden als hij vertrekt. Ik vind Colin een geweldige gozer en heb een goede band met hem." Kâzım vertrok een anderhalf jaar geleden van het Turkse Bursaspor naar Feyenoord en scoorde vorig seizoen elf keer in 27 competitiewedstrijden namens Feyenoord. Dit seizoen moet Kâzım genoegen nemen met een plek op de bank. Michiel Kramer krijgt voorkeur in de punt van de aanval.

"Ik weet niet wat er vrijdag precies gebeurd is", vervolgt Achahbar tegenover NU.nl. "Dat is ook niet aan mij. Colin is een emotionele jongen, die handelt vanuit zijn gevoel. Maar hij is zeker geen onruststoker binnen onze groep. Hij gaat met iedereen goed om", aldus Achahbar, die tijdens het huidige seizoen als derde spits fungeert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner