19.01.2016 10:02

Pastoor blij met optreden koploper Sparta

Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor was maandagavond tevreden over zijn ploeg. Sparta won met 5-2 van RKC Waalwijk en blijft daardoor voorlopig koploper in de Jupiler League.

"We hebben geduld aan agressie gekoppeld", vertelt de oefenmeester aan FOX Sports. "De bal ging steeds sneller rond en we hebben geprobeerd er tussendoor te voetballen. Op de eerste speeldag eindigde een wedstrijd tegen RKC Waalwijk nog in 1-1 en nu winnen met 5-2, terwijl het ook 8-2 had kunnen zijn", aldus Pastoor, die één belangrijk standpunt heeft: "Het is verboden om naar de ranglijst te kijken."

"Er was een fase in de tweede helft waarin ik dacht hier doen we het voor", vervolgt Pastoor. "Jongens als Loris Brogno, Thomas Verhaar en Paco van Moorsel toveren af en toe acties uit hun schoenen waarvan je denkt waar halen ze het vandaan", aldus Pastoor, die de 35-jarige Michel Breuer zag scoren met de hak. "Het moet niet gekker worden. Je mag je best af en toe inbeelden waar het toe moet leiden, maar dat moet je op de juiste momenten doen. Als je thuis in een stoel zit met een goed glas wijn, niet als je aan het trainen bent of een wedstrijd speelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner